Radiodramatik / Podcast-bibliotek / Camønoen Podcast / Der er kun stjernerne

Der er kun stjernerne

Femte episode
 
I det femte afsnit af Camønoen Podcast skal der kigges på stjerner under Møns smukke Dark Sky. Morten Aagaard er taget til Jydelejet, som er en del af Dark Sky Park.
 
Tom Axelsen har interesseret sig for stjerne og nattehimlen det meste af sit liv – og siden han tog initiativ til at Møn og Nyord skulle blive en del af Dark Sky – de områder i verden hvor mørket er tættest på naturligt mærke – er der sket masser af spændende ting.
 
På Møn findes der næsten ikke lysforurening. Begrebet "lysforurening" dækker over kunstigt lys, som forstyrre og oplyser det naturlige nattelandskab og nattehimlen. Lysforurening forringer den naturlige dunkelhed og stjernernes lys. Fra alle større byer i Danmark er det ikke længere muligt at se den strålende Mælkevej, som en bue af lys henover stjernehimlen – men det kan man på Møn.
 
Møn og Nyord er som det eneste sted i verden både Dark Sky Community og Dars Sky Park, og det har kunnet lade sig gøre, fordi Møn er et af de mørkeste steder i Danmark.
 
Tom Axelsen fortæller om den enestående oplevelse der venter under stjernehimlen på Møn – om hvordan oplevelsen får en ekstra dimission af nattens dyr og dufte.
 
 
Medvirkende: Morten Aagaard og Tom Axelsen.
 
 
Se mere på:
 
Stor tak til Møns Museum og alle de ildsjæle der har gjort Camønoen mulig.